Tineret

Conferinta tineret- 21 apr 2018 -

Pentru tinerii din județele Neamț și Bacău ziua pregătită de Dumnezeu pentru a se bucura și veseli în ea a fost sâmbăta 14 aprilie. Biserica penticostală „Elim” a fost gazda Conferinței Regionale de Tineret 2018. În cadrul acestui eveniment s-a tratat subiectul „Efectele mass-media asupra minții și sufletului tinerilor.”Aproape 200 de tineris-au adunat ca într-un glas să laude pe Creator și să asculte mesajul transmis de slujitorul Domnului Gabi Floruț,prezbiter în biserica penticostală „Betel” Oradea. Conferința a avut două sesiuni de studiu îmbinate cu lauda și închinarea în care ne-au condus tinerii bisericii locale.

Subiectulconferinței a fost extrem de relevant întrucât tinerii sunt atât de expuși riscurilor uriașe ce vin în urma navigării pe internet. Mass-media, pe toate căile posibile, încearcă să acapareze gândurile și acțiunile tinerilor în întregime.

Considerăm că evenimentul și-a atins obiectivul, pentru că majoritatea tinerilor au conștinentizat pericolul care îi pândește la orice pas, la un click distanță. Tinerii au fost motivați să studieze mai mult Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că în acest mod vor putea birui ispitele mass-mediei.S-a văzut mâna Domnului la lucru și a fost simțită prezența Lui. Mesajul a atins inimile tinerilor, mulți schimbându-și prioritățile și ideile.

Mulțumim Domnului pentru modul minunat în care a lucrat!

Seminarul anual de pregatire a liderilor de tineret - Filiala Suceava- 18 nov 2017 -

Pe 17 și 18 Noiembrie Biserica Penticostală din Piatra Neamț a fost gazda seminarului anual de pregătire al liderilor de tineret din Filiala Suceava. Invitatul din acest an a fost fr. Nelu Mureșan, coordonatorul național al Sistemului de Educație Biblică prin Extensie din România.

Tema seminarului a fost Dezvoltarea rolului de facilitator al liderului. Liderul eficient nu doar coordonează lucrarea. El facilitează procesul de educație biblică al tinerilor. Suportul de curs al seminarului a fost Manualul facilitatorului - Pentru învățarea adulților și tinerilor apărut în anul 2013 la editura Fundația E.B.E.

Considerăm că acest seminar a fost benefic pentru fiecare participant. Mai mult decât acumularea de cunoștințe, liderii de tineret au avut posibilitatea de a lucra pe grupe, aplicând astfel cunoștințele dobândite în cadrul prelegerii.

1 Iunie de nedescris- 1 iun 2016 -

E greu să descrii în cuvinte ce simte un copil sărbătorit, dar ce au simțit cei peste 150 de copii nici nu ne putem imagina. Dat fiind faptul că 1 Iunie anul acesta a fost în timpul săptămânii, liderii de școală duminicală au organizat evenimentul dedicat copiilor sâmbătă, 4 iunie, moment în care, cu mic cu mare, începând cu ora 10 dimineața au fost prezenți la ”Centrul Social Casa Elim” din Izvoare.

A fost o zi unică, plină de entuziasm , o zi în care activitățile spirituale au fost împletite cu cele de divertisment, o zi în care, atât copiii bisericii, cât și copii de la Casa Ray, precum și invitații tuturor copiilor, colegi de clasă, vecini, prieteni au putut petrece clipe de bucurie pline de surprize. Cum a fost o zi dedicată copiilor, cadourie au avut și ele locul lor. Au fost cadouri dedicate celor care au adus cei mai mulți prieteni, au fost comori ascunse prin curte, care trebuiau a fi descoperite precum și multe alte premii pentru cei care s-au implicat în jocurile și activitățile la care au fost provocați..

Bineînțeles, întreaga activitate s-a încheiat cu o masă oferită de către Comunitatea Penticostală Elim din Piatra Neamț care este mereu o mână întinsă pentru toate categoriile de vârstă.

Întâlnire de tineret- 28 nov 2015 -

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 în biserica ELIM din Piatra Neamț a avut loc întâlnirea de rugăciune a tinerilor din bisericile penticostale ale județului Neamț.

Scopul acestei întâlniri a fost, mijlocirea în rugăciune pentru mântuirea tinerilor din zona noastră.

Au participat tineri din Piatra Neamț, Roman, Bacău și Țolici având parte de mesaje motivaționale din partea fraților Bodârlău Mircea și Mihai Demetercă iar în finalul întâlnirii, pastorul Daniel Lela a rostit un mesaj relevant sub genericul ”3 dovezi ale faptului ca Dumnezeu are un plan special cu tine”, vorbind despre dovada nașterii din nou, dovada sfințeniei și dovada plinătății Duhului, dovezi care trebuie să fie evidente în viața fiecărui tânăr creștin pentru a putea fi folosit de Dumnezeu.

Mulțumim Domnului pentru posibilitatea de a sta împreună în închinare!

Următoarea întâlnire de rugăciune va fi pe data de 30 Ianuarie 2015, ora 10, în biserica PENIEL din localitatea Roman.

Conferința de muzică ”Laudate Dominum”- 30 iul 2015 -

În perioada 13-26 iulie Biserica penticostală Elim a fost gazdă a unei echipe 70 de tineri proveniți din Statele Unite ale Americii, Europa și România în vederea desfășurării unui turneu de evanghelizare în județele Neamț, Bacău, Suceava și Iași.

Numele grupului a fost “Laudate Dominum”, nume folosit pentru a denumi scopul lucrării de laudă a întregului grup. Scopul acestui turneu a fost în primul rând evanghelizarea oamenilor nemântuiți, ajutarea familiilor în nevoi cât și un schimb de experiență între tinerii din alte țări și cei din România și un mod practic de a sluji împreună.

Mesajele biblice au fost transmise de către frații păstori Liviu Axinte, Dani Lela și Adrian Ion; iar liderul muzical care a organizat și condus aceasta misiune a fost Marian Fedur. Motto-ul turneului a fost “Trăiește-ți viața cu folos” inspirat din Filipeni 1:21 "Căci pentru mine a trăi este Hristos” prin care am încercat să dăm de gândit tuturor ascultătorilor ce înseamnă a-ți trăi viața cu folos și cum ar arăta aceasta. Pe lângă slujirea prin cântare, am fost implicați în ajutorarea celor săraci (prin distribuirea de alimente, îmbrăcăminte și cuvinte mângâietoare) și activități cu copiii de la orfelinate.

A fost o experiență unică în care am învățat ce înseamnă cu adevărat a trăi viața cu folos și am simțit cum Dumnezeu a lucrat în noi și prin noi. În aceste două săptămâni am cunoscut oameni dedicați întru totul lucrării lui Dumnezeu, oameni care lucrează în via Lui din toată inima, fără să aștepte nimic în schimb: asta înseamnă slujire! Asta înseamnă să trăiești cu folos! Dumnezeu să ne ajute pe toți să ne trăim viața cu folos pentru El!

Un 1 iunie de neuitat!- 01 iun 2015 -

Așa poate fi numită ziua de 1 iunie 2015, zi în care împreună cu liderii de școala duminicală ai bisericii noastre am ales să punem împreună copii români și romi, din diferite confesiuni religioase (ortodocși, catolici, penticostali, baptiști, creștini după evanghelie), copii care au avut prilejul ca pe lângă socializare să asculte o lecțiune biblică ”Daniel în groapa cu lei” , să învețe cântecele potrivit vârstei lor și să participe la competiții sportive, să creeze artă și să aibă parte de surprize și cadouri.

A fost o zi cu voie bună și multă bucurie iar în final împreună cu cei 150 de copii am servit o masă bună, toți copiii fiind încântați de tot ce s-a petrecut dar mai ales de cadourile primite.

Încă o dată le urăm acestor minunați copii un călduros ”La mulți ani cu Domnul!!!

Tabara de copii ”Kids For Kingdom”- 20 iul 2013 -

“Copii pentru cer suntem și vom fi/ Ai Domnului fii pentru veșnicii. /Cerul acolo vreau s-ajung/ Să fiu cu îngerii în Slavă/ Mă lupt orice s-ar întampla/ Eu știu că El conduce viața mea.” - au fost versurile imnului taberei Kids for Kingdom al cărui mesaj ne-a însoțit în toată perioada 15-20 Iulie 2013.

De ce “Kids for Kingdom”? Pentru că am vrut să trezim în sufletul copiilor nevoia de a dori Împărăţia lui Dumnezeu - Cerul. Această dorință ar trebui să ne însoțească pe fiecare dintre noi indiferent de vârstă sau preocupări. În satul Bicăjel, acolo unde tabăra ”Kids for Kingdom” a avut loc împreună cu 43 de copiii și 8 tineri am avut parte de un timp binecuvântat de Domnul.

Timp de 5 zile am parcurs mai multe teme de actualitate pentru copii și anume: anturajul, minciuna, ascultarea și nu în ultimul rând relațiile cu cei mai mici (frați/surori și nu numai). Temele au fost prezentate pe înţelesul celor mici: s-au învăţat cântece noi, versete biblice şi s-au făcut scenete în acord cu temele alese. Copiii au fost împărțiți în patru grupe, fiecare grupă fiind reprezentată de câte o culoare respectiv roșu, albastru, verde și turcoaz. Scopul acestor grupe a fost de a se cunoaște mai bine între ei, de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare.

În fiecare zi era alocat timp părtășiei pe grupe, timp în care citeam din Biblie împreună cu cei mici. În acest mod punem în inima copiilor dorința de a citi Cuvântul lui Dumnezeu și totodată îi conştientizăm de necesitatea de a face aceasta zilnic. În fiecare seară după cină aveam părtășie cu toți copiii, în cadrul căreia fiecare copil sau grupă putea să cânte, să recite o poezie, un psalm spre Slava Domnului.

Ca orice tabără, în activitatea noastră am avut şi jocuri. Ținând cont de faptul că Domnul a dat o vreme frumoasă, majoritatea jocurilor au fost de exterior. S-au organizat campionate de volei, fotbal, jocuri de cunoaștere, sau cele de tipul traseelor cu obstacole, în care copiii s-au bucurat și au învăţat ce înseamnă spiritul de echipă. Pentru a aduce un zâmbet pe fețele cititorilor voi enumera câteva denumiri de jocuri și anume: “Scaunul Muzical”, “Mufa Pufa”, “Ninja”, “Înghețata”.

La 20 de minute de cabană se află Cascada Duruitoarea, unde împreună cu liderii am organizat o drumeție în care am văzut cât de minunat a creat Domnul această lume. Credem că prin intermediul acestei tabere și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să semănăm în inima și în mintea copiilor dorința de a fi mai buni, de a dori Cerul, de a fi un exemplu și totodată de a fi un adevărat copil pentru Împărăție.