Proiecte

Centrul social de zi de socializare si petrecere a timpului liber pentru persoanele adulte - Casa Elim- 2019 -

MISIUNEA CENTRULUI:

 • Imbunatatirea calitatii vietii
 • Asigurarea protectiri sociale
 • Socializare si petrecerea timpului liber

Beneficiarii centrului sunt persoane vârstnice, din judeţul Neamţ.

Principalele servicii sociale oferite de Centrul de zi pentru persoane în vârstă aflate în situaţii de risc sunt următoarele:

 • consiliere, mediere, socializare, asistența socială şi suport
 • activități pentru dezvoltare personală
 • consiliere psiho/sociala
 • activități de socializare: comunicare, autocunoaștere asigurǎ dezvoltarea activitǎţilor educativ-recreative privind prepararea hranei sănătoase, utilizarea calculatorului, sport şi dezvoltare fizicǎ, lecturǎ şi comentarii literare, muzicǎ, vizionarea filmelor documentare, grădinarit
 • activităţi de integrare socială adecvate grupului: excursii, picnicuri, vizionări filme cu teme educative/ recreative cu rol formator pozitiv
 • organizarea unor festivităţi: sărbătorirea zilelor de nastere etc.
 • activităţi medicale
 • activități de educație pentru sănătate
 • acordarea unei mese calde la amiază (felul I, felul II, desert)
 • implementarea unor proiecte şi programe proprii care să asigure creşterea calităţii activităţii
 • organizarea unor activităţi de socializare, în vederea relaţionării beneficiarilor cu mediul exterior instituţiei
 • dezvoltă parteneriate şi colaborează cu organizaţii, instituţii şi orice forme organizate ale societăţii civile, în condiţiile legii, în vederea diversificării serviciilor sociale furnizate
 • asigurǎ accesul beneficiarilor la servicii educaţionale şi culturale

Centrul social de zi "Samariteanul"- 2019 -

Centrul Social Samariteanul este un proiect în cadrul Comunității Penticostale Elim din Piatra Neamț. Beneficiarii centrului, in numar de 55, sunt copii cu vârste între 6-16 ani, din municipiul Piatra Neamţ, proveniţi din familii defavorizate şi marginalizate social.

MISIUNEA CENTRULUI:

 • prevenirea abandonului
 • prevenirea institutionalizarii copiilor aflati in dificultate

SERVICII SOCIALE OFERITE DE CENTRUL SOCIAL DE ZI SAMARITEANUL

 • consiliere
 • socializare
 • asistența socială
 • activităţi educative/recreative extraşcolare
 • meditaţii la materiile şcolare la care copiii prezintă dificultăţi de înţelegere/ asimilare
 • activităţi de socializare şi integrare socială adecvată grupului
 • jocuri cu rol socializator(excursii, picnicuri,vizionări filme cu rol formator pozitiv)
 • organizarera unor festivităţi (zile onomastice, alte evenimente)
 • îmbunătăţirea relaţiei dintre copii-părinţi prin activităţi comune de petrecerea timpului liber
 • activităţi medicale şi de îngrijire igienico-sanitare

Cămara bunicii - 17 iun 2015 -

Ziua de 27 iunie 2017 a fost o zi specială pentru beneficiarii Centrului de zi ” CASA ELIM ”, centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane adulte datorită desfășurării proiectului ” Cămara Bunicii ”.

În cadrul acestui proiect, peste 20 de adulți au cules și au ajutat la conservarea fructelor de sezon vișine și cireșe amare. De asemenea, în decursul acestei veri s-a amenajat o grădină de zarzavaturi și legume în care s-au cultivat diverse sortimente de roșii, ceapă, usturoi, pătrunjel, morcovi etc. Săptămânal aceste legume sunt îngrijite de către beneficiarii centrului fiind printre activitățile preferate de dumnealor în aer liber. Aceste produse sunt folosite la cantina centrului pentru prepararea hranei calde servită de beneficiari la prânz.

De asemenea fiind nevoie ca mediul înconjurător să arate cât mai bine pentru a da un plus de liniște o parte a beneficiarilor s-au ocupat de îngrijirea și reamenajarea spațiului verde, îngrijirea florilor, igienizarea pomilor și multe alte lucruri necesare.

Finalul acestei acțiuni a fost făcut prin reuniunea tuturor și sub dezideratul ”Să ne bucurăm cu cei ce se bucură” s-a serbat ziua de naștere a patru beneficiari născuți în această lună. Sărbătoriții au fost felicitați, au primit cadouri și bineînțles, meritatul tort.

Toate aceste activități ajută la învățarea unor noi moduri de petrecere a timpului liber, mai utile, mai sănătoase și mai dezirabile, dar și oferirea posibilităților de dezvoltare personală.

Inaugurarea Centrului de zi "Samariteanul"- 13 nov 2015 -

Comunitatea penticostală ”ELIM” – Piatra Neamț a inaugurat astăzi 13 Noiembrie 2015 cel de-al doilea centru social. Dacă în urmă cu doi ani eram martori ai împlinirii promisiunilor lui Dumnezeu prin deschiderea primului centru social ”ELIM”, astăzi Dumnezeu ne-a dat harul să inaugurăm centrul social ”Samariteanul”.

Centrul social Samariteanul a fost construit ca o împlinire a chemării lui Dumnezeu de a ne implica în viața oamenilor iar scopul acestuia este de a veni în întâmpinarea nevoilor celor 65 de copii din familii defavorizate din punct de vedere social care vor servi o masă caldă zilnic, însă așa cum spunea pastorul Liviu Axinte, pastorul senior al Bisericii ELIM, Președinte al Comunității regionale Suceava și totodată ” inima” acestui proiect, cel mai important rol al bisericii rămâne formarea caracterelor, a omului în adevăratul sens al cuvântului prin promovarea valorilor creștine.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Ministerul Cultelor și cu multă implicarea din partea Comunității penticostale ELIM am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. Slujba de inaugurare a fost coordonată de pastorul Liviu Axinte, la această ceremonie au fost invitați reprezentanți ai Guvernului României,reprezentanți ai Ministerelor cu care am colaborat, reprezentanți ai Prefecturii precum și Primăriei locale dar și reprezentați ai diferitelor Culte religioase, mesajul principal fiind susținut de pastorul Moise Ardelean, Președintele Cultului Creștin Penticostal.

A fost cu adevărat o zi binecuvântată de Dumnezeu! Ne rugăm ca El să ne ajute să facem față acestor provocări pe care le primim odată cu deschiderea noului centru social și mai mult decât atât ne rugăm ca Domnul să pună pe inima tuturor celor care simt să se implice în acest minunat proiect fie prin acțiuni de voluntariat, fie prin ajutorare financiară sau materială dar, cel mai important prin susținerea în rugăciune a acestor proiecte.

Centrul social de zi ”Casa ELIM” - 18 oct 2013 -

Centrul social de zi ”Casa ELIM” pentru copii din familii defavorizate social și persoane vârstnice aflate în situații de risc și-a deschis porțile în data de 18 Octombrie 2013 fapt pentru care suntem nespus de recunoscători lui Dumnezeu dar și tuturor celor implicați.Acest eveniment a fost consemnat și de mass media prin televiziune și ziarele locale Monitorul de Neamt și Roman precum și ziarul Ceahlăul.

La acest eveniment, am fost onorați de prezența domnului ministrul Victor Opaschi de la Secretariatul de Stat pentru Culte care împreună cu pastorul Liviu Axinte au tăiat și panglica inaugurală. Domnul ministru, a fost însoțit de asemenea de directorul de cabinet de la Secretariatul de stat pentru culte, domnul Andrei Ungar.

Evenimentul inaugural a început la ora 10 la ”Casa ELIM”, prin scurte cuvântări a oficialilor și invitaților de onoare, cântări de proslăvire înălțate de corul bărbatesc al Bucovinei și un tur al centrului social, după care întreaga delegație oficială din care a făcut parte și invitatul, prietenul și preaiubitul nostru frate domnul deputat Mircea Lubanovici au poposit pentru simpozionul inaugural la Biserica penticostală Elim - Piatra Neamț, proprietară de drept a centrului de zi.

Întreaga ceremonie a fost condusă de pastorul Axinte Liviu care este și ”creierul” acestui măreț proiect. Toți cei implicați în acest proiect au luat cuvântul, fiind în final felicitați prin înmânarea unor simboluri de mulțumire și recunoștință. Cuvinte de duh și apreciere au fost rostite atât de pastorul bisericii adventiste Dospinescu Cristian Emilian cât și de pastorul bisericii Creștine după Evanghelie, Gavril Mihai.

Pe lânga aceste minunate cuvinte de apreciere și vorbe de duh, mesajele biblice principale au fost rostite de către președintele comunității regionale Suceava, pastorul Constantin Șerban și de rectorul Institutului teologic penticostal din București, Pastor Prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat cu tot sufletul și devotamentul, atât prin consultanță, cât și prin proiectare, investiție, construire și tuturor celor care au aprobat acest proiect European. Credem că această lucrare este doar o rampă de lansare pentru alte proiecte și, mai mult, așa cum sublinia pastorul Liviu Axinte în cadrul ceremoniei, "implicarea bisericii în proiecte sociale este o chemare din partea lui Dumnezeu pentru noi”, fapt care vrem să fie o motivare pentru alte biserici din jurul nostru.