Consolidare spirituala

Scoala tatalui seria a 16-a- 15 feb 2018 -

Școala Tatălui, seria a 16-a a fost finalizată la Piatra Neamț în data de 8 Februarie. ”Dacă tatăl trăiește, familia va trăi!” a fost mottoul sub egida căruia am parcurs fiecare zi împreună. Pe parcursul celor 4 zile petrecute într-un mod antrenant și motivator am putut discuta teme importante și să împărtășim experiențe din viața de familie. Temele principale au fost : Influența tatălui, Maturitatea tatălui, Misiunea tatălui, Spiritualitatea tatălui și nu în ultimul rând, Tatăl și familia.

Dacă de-a lungul parcurgerii cursurilor au fost prezenți doar tații, absolvirea școlii și graduarea a fost făcută împreună cu familiile. Un moment special, care a marcat seara de absolvire a fost faptul că fiecare soț a trebuit să facă spălarea picioarelor soției lui, apoi să o îmbrățișeze și să îi spună cuvinte de apreciere. Au curs lacrimi, au fost inimi schimbate și conform mărturiilor depuse Școala Tatălui și-a atins scopul și de această dată.

Botez nou testamental- 11 feb 2017 -

”Cine va crede și se va boteza..”

Ajunse la o înțelegere clară a cerințelor Scripturii referitoare la botez, 6 persoane au ales duminică, 7 ianuarie 2018 în cadrul programului de dimineață să încheie acest legământ în fața martorilor văzuți și nevăzuți.

Mesajul biblic a fost transmis de fratele pastor Virgil Neagu iar în închinare prin cântare ne-au condus frații Strungariu din Dumbrăveni.

Ziua multumirii- 19 nov 2017 -

In ziua de 19 noiembrie Biserica Elim a adus multumiri Domnului pentru prezenta Sa in mijlocul nostru si pentru belsugul de binecuvantari pe care L-a revarsat peste noi. Ne rugăm ca Dumnezeu să inunde inima noastră cu recunoștință și să ne ofere tuturor înțelepciunea de a trăi nu doar o zi, ci o viață de mulțumire închinată Domnului.

Sedinta de lucru semestriala- 11 feb 2017 -

În data de 11 Februarie 2017 la Piatra Neamț, prin harul lui Dumnezeu am avut ședința de lucru semestrială cu comitetele bisericilor penticostale din județele Neamț și Bacău. La întrunire au fost prezenți păstorii și slujitorii tuturor bisericilor penticostale pentru a stabili agenda următoarei perioade, precum și pregătirea perioadei de evanghelizare în aceste județe. De asemenea s-au căutat soluții la anumite probleme cu care se confruntă anumiți slujitori

Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta se vor împlini 21 de ani de când, sub coordonarea fratelui Liviu Axinte, pastorul bisericii noastre au început aceste ”săptămâni de foc” în care, de-a lungul anilor, împreună cu toți frații și surorile care au participat și s-au implicat din diferite colțuri ale țării și ale lumii am făcut posibilă răspândirea Cuvântului Evangheliei și lărgirea granițelor împărăției lui Dumnezeu.

Dacă la început această lucrarea a fost mai firavă, în cursul anilor s-a extins și cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta vom avea peste 80 de localități în care va fi rostit mesajul Evangheliei. Întrunirea s-a încheiat cu o masă de dragoste la care au participat toți frații slujitori!

Credem că întâlnirea și-a atins scopul în vederea pregătirii evanghelizării care va avea loc în perioada 26 Februarie – 5 Martie 2016 și ne rugăm ca Dumnezeu să lucreze înspre mântuirea tuturor celor care vor auzi Cuvântul Scripturilor!

Botez Nou Testamental - Ziua multumirii- 20 nov 2016 -

Ziua de 20 Noiembrie 2016 a fost o zi binecuvantata de Domnul ! Prima parte a zilei Domnul ne-a dat harul sa ne bucurăm de toți cei care au ales să încheie un legământ cu Dumnezeu iar în partea a doua, împreună cu întreaga Biserică am adus ofranda mulțumirii lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările pe care ni le-a oferit de-a lungul anului, atât nouă ca și familii cât și și Bisericii.

Această zi a fost încheiată cu o masă de dragoste la care toți slujiorii s-au unit să servească. Multumim lui Dumnezeu pentru asemenea evenimente care ne leagă, ne unesc și ne apropie de CER.

Ordinare in slujba de pastor a fratelui Ionel Pastravanu - 17 iul 2016 -

Zi de sărătoare atât pentru Biserica Penticostală din Mărgineni, județul Neamț cât și pentru Biserica Elim din Piatra Neamț. Fratele Ionel Păstrăvanu, care a slujit ca prezbiter până în prezent a fost ordinat ca și pastor.

Slujba de ordinare din data de 17.07.2016 a fost coordonată de pastorul principal al bisericii noastre, fratele Liviu Axinte. Au avut cuvinte motivatoare de încurajare pastorii: Gică Irimia, Herghelegiu Gheorghe și Păstrăvanu Petrică.

Mesajul principal cu genericul ”Predarea în slujba lui Dumnezeu” a fost rostit de pastorul Nelu Brie, care bazat pe textul din Romani 12:1-5 a oferit răspuns la întrebări precum:

1. Ce fel de predare așteaptă Dumnezeu de la noi?

2. Ce devii dacă te predai în slujba lui Dumnezeu?

3. Ce lucrare ai de făcut după ce te predai în slujba lui Dumnezeu?

A fost un timp de învățătură minunat când Dumnezeu din nou ne-a vorbit că așteaptă de la fiecare o predare voluntară, motivată de recunoștință, înnoitoare și cu spirit de sacrificiu și că dacă toate aceste lucruri se întâmplă, devii un mădular în trupul lui Hristos care mai mult oferă decât așteaptă să primească. Acest serviciu a fost finalizat cu o masă de dragoste în care s-a continuat părtășia frățească. Ne rugăm ca Domnul să scoată cât mai mulți slujitori în via Sa!

Şedinţă de lucru - comitete Neamţ şi Bacău - 6 feb 2016 -

Astăzi, la Piatra Neamț, prin harul lui Dumnezeu am avut ședința de lucru semestrială cu comitetele bisericilor penticostale din județele Neamț și Bacău. La întrunire au fost prezenți păstorii și slujitorii tuturor bisericilor penticostale pentru a stabili agenda următoarei perioade, precum și pregătirea perioadei de evanghelizare în aceste județe. De asemenea s-au căutat soluții la anumite probleme cu care se confruntă anumiți slujitori

Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta se vor împlini 20 de ani de când, sub coordonarea fratelui Liviu Axinte, pastorul bisericii noastre au început aceste ”săptămâni de foc” în care, de-a lungul anilor, împreună cu toți frații și surorile care au participat și s-au implicat din diferite colțuri ale țării și ale lumii am făcut posibilă răspândirea Cuvântului Evangheliei și lărgirea granițelor împărăției lui Dumnezeu.

Dacă la început această lucrarea a fost mai firavă, în cursul anilor s-a extins și cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta vom avea peste 80 de localități în care va fi rostit mesajul Evangheliei.

Credem că întâlnirea de astăzi și-a atins scopul în vederea pregătirii evanghelizării care va avea loc în perioada 28 Februarie – 6 Martie 2016 și ne rugăm ca Dumnezeu să lucreze înspre mântuirea tuturor celor care vor auzi Cuvântul Scripturilor!

Sărbătoarea roadelor - 25 oct 2015 -

Întreaga de 25 Octombrie 2015 a fost o zi de mare bucurie pentru Comunitatea Penticostală Elim, dat fiind faptul căci cu toții am sărbătorit ”Sărbătoarea roadelor”, o zi închinată Domnului, în care întreaga comunitate, fie prin viu grai, fie în scris, a adus ofranda mulțumirii la altar pentru toate binecuvântările oferite de Dumnezeu până acum.

Întreaga slujire a fost coordonată de pastorul senior al bisericii, fratele Liviu Axinte. Toți slujitorii bisericii au avut câte un gând de mulțumire, iar predica de bază a fost rostită de pastorul Gheorghe Herghelegiu, pastor al bisericii din Tisa care a primit și cuvintele de mulțumire datorită implicării dumnealui de-a lungul timpului în viața spirituală a județului Neamț, cât și pentru amprenta pozitivă lăsată în viața spirituală a bisericii locale.

Închinarea a continuat cu o masă de dragoste, unde frații și surorile din întreaga biserică au putut să împărtășească experiențe cu Dumnezeu ca semn de recunoștință și mulțumire pentru modul minunat în care a lucrat El.

Conferinţa naţională a Poliţiştilor creştini - 5 oct 2015 -

În perioada 11-13 septembrie 2015 a avut loc Conferința națională a Asociației Polițiștilor Creștini din România găzduită de Comunitatea Penticostală Elim din Piatra Neamț. S-au sărbătorit 15 ani de la înființarea Asociației.

La această bucurie s-au alăturat polițiști creștini din Elveția, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova.

S-a reunit Corul Național al APC România, slujind împreună duminica dimineața la Biserica Penticostală ELIM din Piatra Neamț. Ne rugăm să îi ajute Domnul să rămână uniți și să fie și mai departe roditori pentru Împărăția lui Dumnezeu și continuăm să îi susținem în rugă pentru mântuirea polițiștilor din întreaga lume.

Scoala tatalui - 5 feb 2015 -

Incepand de astazi, 05.02.2015, Biserica Penticostala Elim- Piatra Neamt este gazda minunatului eveniment "Scoala Tatălui"- coordonata de o echipa de frati din Coreea, Anglia si Romania.

La eveniment sunt prezenti 70 de tati gata sa invete cat mai multe despre modul de abordare si raportare la viata de familie. Scoala atinge 4 aspecte si in cele 3 zile cat vom fi impreuna vom invata despre:

1. Influenta tatălui

2. Bărbătia tatălui

1. Misiunea tatălui

1. Spiritualitatea tatălui

Inaugurare Biserica Penticostală Mărgineni - Neamţ - 26 oct 2014 -

Duminica, 26 Octombrie 2014 a avut loc inaugurarea Bisericii Penticostale din localitatea Mărgineni, județul Neamț.

Comunitatea Penticostală din Piatra Neamț, care s-a implicat activ în această lucrare prin fratele Ionel Păstrăvanu, prezbiter în cadrul acesteia și totodată inițiatorul acestui proiect a fost alături la deschiderea oficială a bisericii.

Slujba a fost condusă de pastorul Liviu Axinte, președintele Comunității Penticostale Regionale Suceava, iar din cuvânt au slujit frații Păstrăvanu Petrea, păstorul de sector al Bisericii Penticostale Elim- Piatra Neamț, Lucian Toderici- evanghelist și Păstrăvanu Daniel, absolvent al Institutului Teologic Penticostal și lider de tineret al bisericii din Piatra Neamț.

Au cântat spre slava Domnului, atât copiii bisericii locale cât și tinerii bisericii Elim invitați cu ocazia acestui eveniment. Suntem nespus de fericiți că Dumnezeu a încununat munca asiduă a fratelui Ionel și a echipei de frați din cadrul bisericii din Mărgineni care și-au pus inima și forțele atât fizice cât și financiare la construcția acestui locaș de închinare și totodată mulțumim tuturor fraților și surorilor dar și bisericilor care au contribuit cu ceea ce au putut pentru finalizarea acestui minunat proiect.

Botez nou-testamental - 26 ian 2014 -

”Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos care stă la dreapta lui Dumnezeu, după ce S-a înălţat la cer şi Şi-a supus îngerii, stăpânirile și puterile.” (1 Petru 3:21-22)

Acest pasaj a fost mai real ca oricând pentru cei 8 candidați la botezul nou testamental, care în data de 26 Ianuarie 2014 s-au pogorât în apa mărturisind apartenența și credința în Dumnezeu, încheind astfel legământ cu cerul în fața martorilor văzuți și nevăzuți.

Pastorul Duțu Mărgăian, invitat special la acest eveniment a împărtășit mesajul lui Dumnezeu pentru cei prezenți, de asemenea, familia Piu Sorin și Daniela, aducând ofranda lor înaintea cerului închinându-se prin cântare. Acestora li s-a alăturat corul bisericii locale și grupul de surori, care l-au lăudat pe Dumnezeu zidind astfel trupul lui Hristos.

Botezul în apă a fost oficiat de pastorii Liviu Axinte și Păstrăvanu Petrică. În încheiere, tuturor candidaților li s-a oferit drept cadou cartea de căpătâi a oricărui creștin și anume BIBLIA și certificatul de botez.